Psychische problemen

Je kunt met vrijwel alle psychische en psychiatrische klachten bij ons terecht. PuntP is specialist in het behandelen van een angststoornis, depressie en een bipolaire stoornis. We bezitten specifieke expertise voor een behandeling van angst, depressie en/of de bipolaire stoornis. Psychische problemen zijn problemen waarvoor meestal geen lichamelijke oorzaak voor te vinden is. PuntP behandelt de volgende psychische problemen:

Angst

Iedereen is wel eens bang of in paniek. Angst is een verdedigingsmechanisme dat ons waarschuwt voor gevaar en brengt ons lichaam in staat van paraatheid. Dit is natuurlijk heel nuttig als er gevaar dreigt. Het komt echter ook voor dat je vaker bang zonder dat er een reëel gevaar dreigt.

Herken je dit en wil je meer weten, lees dan verder onder angst. Je vindt daar ook meer over paniekstoornis, dwangstoornis, piekerstoornis of fobieën en wat PuntP voor je kan betekenen.

Bipolaire problematiek

Er zijn altijd situaties die ons erg boos, blij of verdrietig maken: emotionele pieken en dalen horen bij het leven. Als je echter last hebt van stemmingsschommelingen die niet in verhouding staan tot wat er gebeurt en je stemming soms zijn eigen gang lijkt te gaan, lees dan verder onder bipolaire problematiek.

Depressie

Iedereen is wel eens moe, somber of lusteloos. Het is een normale reactie op tegenvallers, een verlies en andere vervelende gebeurtenissen. Wanneer dit soort gevoelens echter enkele weken aanhouden, kan er sprake zijn van een depressie.

Herken je dit en wil je meer weten, lees dan verder onder depressie. Je vindt daar ook meer over een dysthyme stoornis en een postnatale depressie.