Stabiliseringsmodules

Binnen PuntP zijn er twee soorten Stabiliseringsmodules waarin onder andere uitleg wordt gegeven over de stoornis waar je mee zit, mee wordt gedacht over je dag- en weekplanning, een plan wordt gemaakt om terugval te voorkomen, maar ook wordt nagedacht hoe je je naasten en andere hulpverlening kan inschakelen buiten PuntP om. De Stabiliseringsmodule is er daarnaast op gericht om je vaardigheden te laten ontwikkelen waardoor je beter voor jezelf leert zorgen. Deze module duurt 6 sessies.

We maken onderscheid tussen:

  1. Stabilisering door Zelfmanagement.
  2. Stabilisering door Crisismanagement

Module Stabilisering door Zelfmanagement

Deze module adviseren we als je moeite hebt met het plannen en organiseren van terugkerende taken en klussen en je niet goed komt tot dingen die eigenlijk niet kunnen wachten.

Je behandelaar zal dan gebruik maken van Oplossingsgerichte Therapie en Problem Solving Therapy

Module Stabilisering door Crisismanagement

Deze module zetten we in als je zelf niet meer kunt bedenken wat de volgende stap moet zijn, als er veel lichamelijke klachten zijn die van invloed zijn op je psychische klachten en/of als je thuissituatie aan het ontregelen is.

Je behandelaar zal dan samenwerken met de psychiater, je naasten uitnodigen en een crisis/signaleringsplan schrijven zodat iedereen weet wat en wanneer de volgende stap is.