Online modules

PuntP biedt innovatieve online behandeling in samenwerking met Karify. Met het aanbieden van online behandelmodules kan je nu op afstand een deel van je  behandeling volgen. Deze online behandelmodules ondersteunen je behandeling die nu tijdens face-to-face gesprekken wordt aangeboden. We noemen de combinatie van face-to-face gesprekken en online activiteiten ook wel blended behandelen.

Welke online programma’s?

PuntP biedt verschillende online programma’s. Er zijn twee categorieën: in de eerste categorie staat met name jouw gezondheid centraal, in de tweede categorie staat jouw psychische stoornis centraal.

Gezondheidsdoelen en Stapjes Zetten

PuntP heeft vanuit haar behandelvisie – naast het verminderen van klachten – het ontwikkelen van gezondheid centraal staan. Door te bedenken welke gezondheidsdoelen voor jou gelden kun je daarna stapjes zetten richting deze doelen. Dit gebeurt buiten de sessies om. We bieden je daarom aan om vanachter je eigen computer/telefoon in te loggen in een digitale omgeving (Karify) en zo te werken met je gezondheidsdoelen en het zetten van stapjes.

Ook de Direkt aan de Slag module werkt in groepsverband met deze zelfde digitale behandelomgeving en helpt je om sneller te leren hoe je los van je behandelaar ook zelf aan de slag kan gaan. Je werkt dan met een set van opdrachten waarin je leert wat jouw gezondheidsdoelen zijn, wat jouw onderliggende waarden zijn, hoe je stapjes kan zetten en hoe je je motivatie in kaart kunt brengen. Zie groepenaanbod voor verdere uitleg.

Stoornissen

Bij PuntP worden ook online behandelingen gegeven voor depressie en voor verschillende angststoornissen, zoals sociale fobie, paniekstoornis en dwangstoornis. Naar aanleiding van jouw specifieke klachten en jouw behandelvraag stelt je behandelaar samen met jou een online programma voor je samen, dat gecombineerd wordt met de gesprekken die je met hem of haar hebt op de locatie van PuntP. Op deze manier biedt PuntP een behandeling op maat.

Wat zijn de voordelen van blended behandelen?
Door jouw behandeling blended te maken krijg je meer kans om zelf actief te blijven tussen de sessie door. Je kunt zelf beslissen op welk moment het jou uitkomt om met je opdracht bezig te zijn. Je kunt je behandelaar ook vragen om tussen de sessies door feedback te geven op gemaakte opdrachten. En je kunt veel informatie nalezen. Het helpt je ook om na de therapie door te gaan met het zetten van stapjes. Jouw account bij de digitale behandelomgeving van Karify blijft namelijk beschikbaar.

Veilige online behandeling
Via PuntP | Karify kom je op een beveiligde webpagina die alleen voor jou en je behandelaar toegankelijk is. Je kunt eventueel zelf belangrijke mensen in je omgeving ook toegang geven. De persoonlijke gesprekken die je met je behandelaar hebt, worden afgewisseld met online informatie en opdrachten.

PuntP | Karify
Je krijgt bij de uitnodiging voor de intake ook meteen een uitnodiging toegestuurd om een account aan te maken bij onze digitale omgeving van Karify. Als je een account hebt kun je gaan naar PuntP | Karify om in te loggen.