Behandelingen

Behandelingen

Waarom PuntP?

PuntP behandelt volwassenen met uiteenlopende psychische klachten zoals angststoornis, depressie en bipolaire stoornis. We bestaan uit een klein team van zeer ervaren en gespecialiseerde behandelaren. Door het kleinschalige karakter behandelen we u in een persoonlijke, veilige en vertrouwde omgeving met respect voor uw privacy. Voor kinderen en jongeren onder 18 jaar heeft Arkin Jeugd & Gezin een gespecialiseerd aanbod.

PuntP levert maatwerk. We kijken naar uw persoonlijke situatie en met welke hulp u het meest gebaat bent. De PuntP-behandelaren zijn expert in het behandelen van mensen met complexe of meerdere psychische problemen.

Intakegesprek

In het eerste gesprek proberen wij duidelijk te krijgen welke hulp uw precies nodig heeft. Een gesprek duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Soms is er onderzoek nodig om een duidelijke diagnose te stellen. Dit onderzoek bestaat meestal uit vragenlijsten invullen.

Soorten behandelingen

Na uw intake kijkt de behandelaar samen met u welke therapie het best past bij uw situatie. De meest gebruikte behandeling is individuele gesprekstherapie. Soms in combinatie met het nemen van medicijnen. U heeft ongeveer 15 gesprekken bij PuntP over een periode van zes maanden. Na het 7e gesprek heeft u een evaluatiegesprek. Voor sommige cliënten is het nuttig om de partner een aantal keer mee te nemen naar het gesprek.

Ook is het mogelijk om groepstherapie te volgen. U komt dan 10 tot 15 keer in een groep met acht mensen die dezelfde klachten hebben. Een groepsbijeenkomst duurt anderhalf uur. Tot slot is het mogelijk een blended behandeling te volgen. Dit is een combinatie van online behandelmodules en gesprekken met een behandelaar bij PuntP.

De meeste gebruikte behandelmethode bij PuntP is cognitieve gedragstherapie. Daarnaast zijn de therapeuten van PuntP gespecialiseerd in nieuwe technieken zoals motiverende gespreksvoering, eye movement desensitization and reprocessing (EMDR), Interpersoonlijke therapie (IPT) of acceptance and commitment therapy (ACT). Lees verder over de verschillende behandelmethoden.

 

Zorgkaart Nederland

Sitemap