Veelgestelde vragen

Preventie

Wat is het verschil tussen preventie en behandeling?

Preventie is vooral geschikt voor mensen die behoefte hebben aan een steuntje in de rug bij psychische tegenslag of zorgen, om op die manier te zorgen dat problemen niet erger worden en om zo te voorkomen dat er echt intensievere behandeling nodig is.

Wat doet de afdeling Preventie van PuntP?

Psychisch gezond blijven

Preventie helpt u vitaal, psychisch gezond en in balans te blijven bij tegenslag of zorgen over uzelf of iemand uit uw directe omgeving. Dat kan uw kind zijn, of uw partner, een familielid of een goede vriend.

Snel weer op eigen kracht verder gaan

Iedereen is wel eens somber, piekert zo nu en dan of maakt zich zorgen. U bent zeker niet de enige. Dit hoort bij u en ons, het is heel menselijk.

Maar soms duurt zo’n situatie langer dan u wilt en kan dit te veel worden. Dan is het goed om te weten dat u met een eenmalig adviesgesprek of met kortdurende hulp, zoals een cursus van PuntP weer snel uw eigen draai kunt vinden in het leven.

Behandeling is dan vaak niet nodig. U leert om weer snel op eigen kracht midden in het leven te staan. Met een cursus. Of een adviesgesprek. Of door het lezen van informatie. U bent in alle gevallen van harte welkom bij PuntP.

Gratis advies

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend persoonlijk advies van een preventiewerker, per telefoon of bij ons op locatie. Die informeert u over manieren om snel weer de controle over uw leven terug te krijgen. Of adviseert u over meer hulp, mocht die nodig zijn. U houdt altijd zelf de regie in handen en beslist ook zelf of u het advies wilt opvolgen.

U lees alles over adviesgesprekken, cursussen en online zelfhulp bij ‘Preventie’.

Zorgkaart Nederland

Sitemap